måndag, januari 14, 2008

Jul i Mexiko

De senaste kontakterna med dottern har verkligen varit positiva. Jag är så glad, å både hennes och mina vägnar. Det är toppen just nu! :-)

Julen var helt olik allt hon är van vid. Hos familjen i Mexiko dansar man hela natten, leker och pratar om Jesus. Fast inte i den ordningen, kanske. Nästan hela den stora familjen med mostrar och fastar och kusiner var med. Dottern kom hem klockan 4 på julnatten och hade haft en riktigt rolig jul och med sig hem hade hon en äkta mexikans sombrero! Dottern hade med sig lite småsaker och några finare saker att ge bort. Det gula, tovade grytunderlägget i form av en dalahäst hade de gillat.
I mellandagarna åkte de över gränsen till Texas för en årlig shoppingtur. Då var dessutom brorsan som pluggar i USA med så hon fick träffa honom. Hela familjen besökte ett stort köpcentrum och dottern hittade kläder som hon gillade. I Mexiko klär sig flickor i volanger och sånt och att gå på herravdelningen för att köpa mer vanliga tröjor är uteslutet.
På väggen ovanför sängen sitter affischer här hemifrån och kort på kusinbarnet, farmor och på svensk jul. Jag tror hon känner sig trygg då, vi finns fortfarande kvar här hemma i Sverige.

Inga kommentarer: