söndag, juli 15, 2007

38 dagar kvar

Ännu ett roligt problem är nu avklarat. Jag och dotterns pappa har köpt present till dotterns mexikanska familj. Det blev en liten kristall-...staty? från Mats Jonasson på Målerås glasbruk. I kristallen finns hällristningar från Tanums hede, två män med svärd och sköldar på roströd botten. Riktigt fin och dottern får försöka beskriva svensk bronsålder. (undrar vad som skedde i mellanamerika så dax? måste kolla i en historiebok.)
Vi vet inte om man uppskattar sånt i Mexiko men för oss är det i alla fall väldigt vackert och väldigt svenskt. Att välja gåvor kan tyckas vara ett litet problem men man vill ju underlätta för både dottern och familjen så det får inte bli fel.
Vi har lite annat också som dottern kan ge bort vid lämpliga tillfällen; en stor Pippi-docka med Herr Nilsson till, flera Pippi-dockor med nyckelring, Pippi Långstrump-bok på spanska liksom boken om Mumintrollen, små pins med dalahästar och så har mormor bidragit med en hemsydd duk. Vi skall gå till museét i stan också och se om det finns något mer svenskt där. Det är verkligen svårt. Vi vill ge bort något som känns som bra svensk kvalitè och vad kan då vara bättre än Pippi Långstrump och glas? Det får väl bli en dalahäst också. En Jenny Nyström-tomte att ta fram till jul?

1 kommentar:

Anonym sa...

Det låter som bra och genomtänkta gåvor till värdfamilj och andra som kommer i hennes väg.