fredag, juli 06, 2007

47 dagar kvar

Om 47 dagar sätter sig min dotter på ett plan till Mexiko.

Sent igår kom dottern hem från ett läger. 2 stora ryggsäckar slängdes ner på hallgolvet och en doft av svett, spritkök, rök, havregrynsgröt och, den här gången, fårbajs spred sig i hallen. Idag är lägenheten full av smutstvätt i högar, sovsäckar på vädring och disk.
Det var 2 ryggsäckar den här gången eftersom utrustning lånades ut till gäster från Bolivia. Flickor från en kåkstad i Bolivia har inget av den utrustning som en tonårig scout här i Sverige har: 50liters ryggsäck, regnskydd, en 50liters till, 30liters ryggsäck, dagryggsäck och en Kånken, vintersovsäck, sommarsovsäck, sovsäcksfodral, liggunderlag, ett liggunderlag till, lägerbålsfilt, regnställ, gummistövlar, ett extra par gummistövlar, vandrarkängor, snölås (fast de behövdes inte nu) , fleece-handduk, fleece-tröja, kåsor flera stycken, ihopfällbara bestick, tallriksställ, baddräkt, saltvattenstvål, frottehandduk, klädpåsar och cyklop med snorkel.
Gästerna från Bolivia var nöjda, de fick sova i tält, fira svensk midsommar, åka rulltrappa och tåg, besöka Stockholms slott och de fick känna på lite av den frihet som svenska tonåringar har. Det måste ha varit en stor upplevelse för både flickorna och lärarna.

Dottern är redan iväg igen, på fest!

Jag har haft kontakt med Mexikanska ambassaden idag och ansökan är i väg och vi bör kunna åka till Stockholm för att hämta ut pass med visum och student-tillstånd veckan innan hon åker. Hotellrum har jag bokat i Malmö kvällen innan vi skall köra henne till Kastrup. Tider är bokade för sista sprutan och ett sista tandläkarbesök - 4 dagar innan hon åker. Pappan var iväg och köpte Dukoral mot kolera och turistmage, det skall drickas upp veckan innan avresa.

Inga kommentarer: